Grilovaný tuniak Crostini

2 filé z tuniaka tuniaka dlhoplutvého,
Extra panenský olivový olej
1 lyžička mletého semena fenikla
¼ čajová lyžička košer soli
⅛ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

poleva

½ šálky majonézy
½ šálky jemne nakrájanej anglickej uhorky
2 polievkové lyžice čerstvého nakrájaného kôpru
2 polievkové lyžice jemne nasekaných čiernych olív
1 polievková lyžica kapary, odvodnená
1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy

1 bageta
Plátky paradajok (voliteľné)
Listy šalátu (voliteľné)

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni

02 Obe strany filé zľahka očistite olejom a rovnomerne dochutíme feniklom, soľou a korením. Filety grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým nepriehľadné nie sú a sú pevne na dotyk, 8 až 10 minút, otáčajú sa raz. Presuňte filety na doštičku a nakrájajte ich na kúsky

03 V strednej miske kombinujte polevové prísady. Pridajte tuniaka do misky a jemne premiešajte, aby ste ho skombinovali.

04 Bagetu na predpätí nakrájajte na plátky. Na jednej strane plátkov zľahka natrite olejom a grilujte ich, naolejovanou stranou nadol, na priame stredné teplo, so zatvoreným vekom, až do opekania, asi 1 minútu (iba na jednej strane).

05 Polievkovú polevu na opečenej strane chleba nakrájajte na plátky paradajok a šalátu. Podávajte pri izbovej teplote.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade