Grilovaný ananás s malinami a rumom

sabayon

6 veľkých vaječných žĺtkov
½ šálky ananásovej šťavy, najlepšie v chlade namiesto konzerv
⅓ šálky granulovaného cukru
¼ pohár jantárového rumu
⅛ čajová lyžička košer soli

6 krúžkov čerstvého ananásu,
2 lyžice hnedého cukru
Ground lyžička mletej škorice
čerstvých malín (asi ¾ šálky)

 

Inštrukcie

01 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

02 V miernom hrnci alebo dvojitom kotle na mierny ohrev na sporáku privádzajte do varu. Do misky z nehrdzavejúcej ocele s 10 až 12 šálkami alebo do dvojitého kotla vložte šľahač sabayonových prísad. Znížte teplo na stredne nízku teplotu. Misku položte na panvicu nad, nie dovnútra, v tečúcej vode. Šľahač neustále šľahajte, až kým nezhustne, pení sa až na dvojnásobok alebo trojnásobok objemu, pričom sa upravuje teplota tak, aby bola voda holá. Dajte pozor, aby vajcia nezačali sadať a zoškrabať akékoľvek postriekané vajíčka zo strán misky silikónovou špachtľou. Vyberte misku so sabayónom z vody a jemne šľahajte po dobu 30 až 40 sekúnd, aby sa začalo ochladzovať. Sabayon prepláchnite jemným sitkom do strednej misy. Vyňatie pôdy z produkcie na teplé alebo chladné ochladenie a ochladenie na jeden deň. (Studená omáčka bude trochu vypustená, ale silnejšia a krémovejšia. Pred podávaním rozšľahajte.)

03 Dochuťte ananásom rovnomerne na oboch stranách hnedým cukrom a škoricou.

04 Mriežky na varenie vyčistite. Ananásové krúžky grilujte na priamom a strednom ohni so zatvoreným vekom, pokiaľ nie sú dobre označené, 5 až 7 minút a jedenkrát otáčajte. Vyberte z grilu a nakrájajte štvrťky. Ananás a maliny rovnomerne rozdeľte medzi šesť dezertných pohárov. Lyžica teplá alebo studená sabayon cez vrchol a slúžiť okamžite.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade