Chlieb s zemiakmi, pórom, Gorgonzolou a rozmarínom

cesto

3 šálky nebielenej univerzálnej múky a viac na miesenie cesta
1 paket okamžité alebo rýchlo rastúce suché sušené droždie (2 čajové lyžičky)
1 lyžica granulovaného cukru
1 lyžica kosher soli
1 šálka teplej vody
Extra panenský olivový olej

malé červené zemiaky
Extra panenský olivový olej
½ čajovej lyžičky košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia
1 čajová lyžička mletých čerstvých listov rozmarínu, rozdelených
2 lyžičky nesoleného masla
4 veľké póry (iba biele a svetlo zelené časti), pozdĺžne nakrájané na polovicu, dobre opláchnuté a priečne rezané na tenké plátky
čerstvý syr mozzarella nakrájaný na malé kocky
syr Gorgonzola, drobený (približne 1⅓ šálky)
Extra panenský olivový olej najvyššej kvality (voliteľné)

 

Inštrukcie

01 V kuchynskom robote kombinujte 3 ½ šálky múky, droždia, cukru, soli a mixujte. Pri bežiacom motore pridajte vodu a 2 polievkové lyžice oleja do stabilného prúdu a pulzujte, až kým sa cesto nestretne v hrubej hmote. Spracujte ešte asi 40 sekúnd, vyberte cesto z kuchynského robota (cesto bude veľmi lepkavé) a hneťte do hladkej gule na ľahko múčnom povrchu, v prípade potreby pridajte ďalšiu múku. Vložte do veľkej, naolejovanej misky a prikryte ju plastovým obalom. Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste, až kým sa jeho veľkosť nezdvojnásobí, asi 1,5 hodiny. Dajte cesto dole.

02 V miernom hrnci so slanou vodou uvarte zemiaky do jemnej, ale nie kašovitej formy, asi 10 minút. Vypúšťajte a nechajte vychladnúť, kým sa s ním nebude ľahšie manipulovať. Každý zemiak nakrájajte na polovicu a potom na pol palca. Vložte zemiaky do veľkej misky a premiešajte s 4 čajovými lyžičkami oleja, soli, korenia a ½ čajovej lyžičky rozmarínu. Na ohni zohrejte ťažkú ​​panvicu na stredne vysoké teplo. Pridajte zemiaky a varte, kým nie sú mierne opečené, asi 5 minút, občas sa obracajú. Vráťte zemiaky do veľkej misky. V tej istej panvici zohrejte zvyšné 2 čajové lyžičky oleja s maslom. Pridajte pór a varte, kým nezmäkne a nepatrne zozlatie, asi 4 minúty, za občasného miešania. Vložte pór do misky so zemiakmi a premiešajte.

03 Cesto položte na mierne pomalý povrch a rozdeľte ho na štyri rovnaké kúsky. Modelujte do hladkých gúľ, prikryte uterákom a nechajte pôsobiť 10 minút. Odtrhnite štyri kusy papiera na pečenie a jednu stranu jemne kefou naolejujte. Guľôčky rozpučte na pergamenovom papieri do veľkých oválnych tvarov a udržiavajte prikryté až 20 minút, kým nie je čas na grilovanie. (Ak cesto odoláva vášmu úsiliu rozvinúť ho pekné a veľké, prikryte uterákom a nechajte ho stáť 3 až 4 minúty. Potom ho znova valkajte.)

04 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

05 Jednu stranu každého kusu cesta natrite olejom. Cesto položte na rošt na varenie tak, aby strany papiera smerovali nahor. Grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, až kým vrch cesta nevytvára bubliny a spodná strana nie je krehká a zlatistá asi 3 minúty. Odlúpnite a zlikvidujte papier. Kôry premiestnite na pracovnú plochu s grilovanými stranami smerom nahor. Okamžite rozotrite každú kôru rovnakým množstvom zmesi zemiakov a póru, mozzarelly a modrých syrov a zostávajúceho rozmarínu, pričom zostane hranica 0,5 cm.

06 Vráťte ploché cesto na gril a varte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, kým nie je spodná strana pekne označená a syry nezmäknú 3 až 5 minút. Vyberte z grilu a podľa potreby ho doplňte trochou olivového oleja. Krájajte a podávajte ihneď.

-9%
Doprava Zdarma
349,00  319,00  s DPH

Na sklade

-14%
Doprava Zdarma
325,00  279,00  s DPH

1 na sklade

-9%
Doprava Zdarma
247,00  225,00  s DPH

1 na sklade

-10%
Doprava Zdarma
439,00  395,00  s DPH

1 na sklade

-6%
Doprava Zdarma
206,00  193,79  s DPH

2 na sklade

-30%
Doprava Zdarma
206,00  143,99  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

-11%
Doprava Zdarma
349,00  312,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
209,00  177,65  s DPH

1 na sklade