Broskyňové koláčiky

shortcakes

2 šálky univerzálnej múky a viac na poprašovanie
⅓ šálky granulovaného cukru
1 lyžica prášku do pečiva
½ čajovej lyžičky košer soli
½ šálky nesolené maslo, studené, nakrájané na malé kúsky
½ šálky pol a pol
1 polievková lyžica nesoleného masla, roztavená

1 šálka smotany
2 polievkové lyžice cukru
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
4 veľké voľne stojace broskyne, pevné, ale zrelé, každá pozdĺžne rezaná na polovicu
¼ balený svetlo hnedý cukor
8 čerstvých vetvičiek mäty (voliteľné)

 

Inštrukcie

01 Predhrejte rúru

02 Vo veľkej mise zmiešajte múku, granulovaný cukor, prášok do pečiva a soľ a dobre premiešajte. Pridajte studené maslo a miešajte s vidličkou alebo cukrárskym mixérom, až kým zmes nebude pripomínať drobky chleba. Pridajte polovicu a pol a jemne zamiešajte (zmes sa rozpadne). Potom rukami rýchlo a jemne premiešajte cesto v miske, až kým nedôjde k sebe. Cesto otočte na ľahko omúčenú pracovnú plochu. Ľahko oprášte ruky múkou a jemne potľapkajte cesto. Namočte do múky okrúhlu rezačku s priemerom 2,5 cm a vystrihnite kusy cesta. Zhromaždite kúsky cesta a paty pomocou ľahkého dotyku, aby ste neprepracovali cesto; urobte spolu osem krátkych koláčov. Vložte koláčiky na plech na pečenie potiahnutý pergamenovým papierom. Kefy sa natierajú roztaveným maslom. Pečte koláč v rúre 15 až 20 minút. Vyňatie pôdy z produkcie na ochladenie.

03 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

04 Vo veľkej mise šľahajte smotanu, cukrárenský cukor a vanilku, aby ste dosiahli tuhé vrcholy; neprekonajte sa. Prikryte a nechajte ho vychladnúť až do podania.

05 Mriežky na pečenie vyčistite. Posekanú stranu polovíc broskýň posypeme hnedým cukrom. Poloviny broskýň grilujte, nakrájajte stranou nahor, na priame stredné teplo, so zatvoreným vekom, kým sa cukor neroztopí, broskyne nie sú jemné a koža sa spáli 8 až 10 minút. Broskyne opatrne preneste na tanier a šťavy z jamiek nalejte do stredne veľkej misy.

06 Odstráňte spálenú pokožku z broskýň a zlikvidujte ju. Broskyne nakrájajte na kúsky veľkosti sústo a pridajte ich do misy so šťavami. Jemne hoďte na kabát. Každý koláč rozdeľte vodorovne a každú spodnú polovicu rovnomerne rozotrite broskyňami a šľahačkou. Pridajte topy koláčov a podľa potreby ozdobte vetvičkami mäty.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade