Bone-In rib eye steaky so sladkým grilovaným cesnakom

25 strúčikov cesnaku, olúpané
⅛ lyžičky drvených vločiek červenej papriky
½ šálky extra panenského olivového oleja podľa potreby

4 rebrá, upravené o prebytočný tuk
Morská soľ
Čerstvo zomleté čierne korenie

 

Inštrukcie

01 V malej panvici na miernom ohni na sporáku skombinujte cesnak a vločky z červeného korenia s ½ šálky oleja, aby ste mali dostatok oleja na pokrytie strúčikov cesnaku. Varte pri miernom varení, kým cesnak nestmavne dozlatohneda, asi 20 minút. Vyberte panvicu z ohňa a nechajte cesnak vychladnúť v oleji. Cesnak bude naďalej zjemňovať až do úplného ochladenia oleja.

02 Nalejte ¼ šálky cesnakového oleja na panvicu. Potrite steaky olejom a potiahnite obe strany. Dochutíme rovnomerne soľou a korením. Pred grilovaním nechajte steaky stáť pri izbovej teplote 15 až 30 minút.

03 Pripravte si gril na priame varenie pri vysokej teplote. Ak používate gril na drevené uhlie, udržujte malú časť mriežky na drevené uhlie mimo brikiet ako bezpečnostnú zónu nepriameho tepla.

04 Steaky grilujte na priamom horúcom mieste so zatvoreným vekom, kým nie sú uvarené na želanú tuhosť, 6 až 8 minút, raz alebo dvakrát otáčajte (ak dôjde k vzplanutiu, posuňte steaky dočasne nad nepriame teplo). Vyberte z grilu a nechajte ho pôsobiť 3 až 5 minút.

05 Podávajte steaky teplé, doplnené veľkorysým posypaním soľou a trochou cesnaku. Nalejte trochu cesnakového oleja na steaky, ak je to potrebné.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

DOPREDAJ
Doprava Zdarma

Akciové balíčky

Weber Spirit II E-220

679,00  s DPH

2 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade