Morčacie hamburgery s veľkými kúskami broskyňovo-brusnicového kečupu

kečup

1 lyžica extra panenského olivového oleja
3 polievkové lyžice jemne nasekanej šalotky
2 čerstvé broskyne, koža odstránená a nakrájaná na kocky
3 lyžice brusnicovej omáčky
3 lyžice bieleho octu
1 lyžica baleného tmavohnedého cukru
½ lyžice paradajkovej pasty
1 lyžička jemne nasekaných čerstvých listov tymianu
¼ čajová lyžička mletého stredozemného oregana
¼ čajová lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

1 veľká sladká cibuľa nakrájaná priečne na plátky
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
¼ čajová lyžička košer soli
čajová lyžička papriky

karbonátky

mletá morka (85% chudého)
2 polievkové lyžice vody
2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
1 polievková lyžica omáčky Worcestershire
1½ čajovej lyžičky Bell’s® korenie
1 lyžička košer soli
¼ lyžička čerstvo zomletého čierneho korenia

4 hamburgerové buchty, rozdelené

 

Inštrukcie

01 V strednej panvici na miernom ohni na sporáku zohrejte olej. Pridajte šalotku a varte do mäkka asi 3 minúty za občasného miešania. Pridajte broskyne a varte, až kým sa šťava z ovocia neuvoľní, asi 2 minúty. Pridajte ostatné ingrediencie kečupu a dusíme. Teplo znížte na stredne nízku teplotu a nechajte pôsobiť 5 až 6 minút, kým šťavy nezhustnú. Odstráňte z tepla a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

02 Nakrájajte cibuľové plátky olejom a rovnomerne nasoľte soľou a paprikou.

03 Pripravte si gril na priame varenie na miernom ohni.

04 Miešajte prísady placky a potom jemne vytvorte štyri karbonátky rovnakej veľkosti. Palcom alebo zadnou časťou lyžice urobte plytké priehlbinky v strede karbonátkov, aby ste im pri varení zabránili vytvoriť vypuklinu. Karbonátky nechajte vychladnúť, až kým nebudete pripravení grilovať.

05 Mriežky na čistenie vyčistite. Plátky cibule a karbanátky grilujte na priamom strednom ohni so zatvoreným vekom, kým plátky cibule nie sú krehké a placky sú úplne uvarené, otáčajúc sa raz alebo dvakrát. Plátky cibule budú trvať 8 až 12 minút a karbonátky budú trvať 10 až 12 minút. Počas poslednej minúty grilovania opečte buchty na priamom ohni.

06 Koláčiky dajte na buchty a posypte grilovanou cibuľou a brusnicovým kečupom.

Doprava Zdarma
519,00  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
117,00  s DPH

Na sklade

-15%
Doprava Zdarma
247,00  209,95  s DPH

1 na sklade

Doprava Zdarma
206,00  s DPH

1 na sklade

-15%
Doprava Zdarma
69,90  59,42  s DPH

Na sklade

Doprava Zdarma
99,00  s DPH

Na sklade